Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

29.9.2017 jsem ukončila pracovní poměr v práci na hlavní pracovní poměr a dne 4.12.2017 mám nastupovat do nové firmy na hlavní pracovní poměr. Výpověď byla odeslána dne 29.9.2017 a do mé stávající firmy byla doručena až 2.10.1017. Zajímalo by mě, kdy výpověď nabývá platnosti, jestli dnem podání, nebo dnem doručení na firmu.

V každé firmě mi bohužel tvrdí něco jiného. V obou pracích bohužel musím být celý měsíc. Z toho vyplývá, že v prosinci bych tedy měla dvě práce na hlavní pracovní poměr, což je nesmysl a myslím si, že i nezákonné. Popřípadě, nehrozí mi nějaký postih, když budu mít dvě hlavní zaměstnání, byť jen na měsíc? Prosím, potřebuji nutně poradit co mám dělat. Předem Vám mnohokrát děkuji za odpověď a přeji krásný den. S pozdravem Uršula

ODPOVĚĎ:
Podle § 50 odst. 2 zákoníku práce výpovědní doba začíná prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí uplynutím posledního dne příslušného kalendářního měsíce. Byla-li výpověď doručena dne 2.10., výpovědní doba začíná běžet dne 1.11. a končí dnem 31.12.
Zákoník práce nerozeznává hlavní a vedlejší pracovní poměr. Zároveň neklade meze počtu uzavřených pracovních poměrů. Z hlediska plnění povinností zaměstnance však musíte být schopná dostát pracovním povinnostem v obou pracovních poměrech. Žádný postih jinak nehrozí.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Počítá se výpovědní doba, lhůta od odeslání zaměstnancem nebo od doručení zaměstnavateli?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.