Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

K 31.10.2017 mám uzavřenou výpověď dohodou se zaměstnavatelem. Je podepsaná přímým nadřízeným a zástupcem lidských zdrojů. Bohužel cca 2 týdny před koncem výpovědní lhůty jsem onemocněl a šel na PN. Každopádně PN skončila těsně před výpovědní lhůtou a já věc požadoval za uzavřenou k 31.10.2017.

Začátkem listopadu 2017 se mi ozval můj nadřízený, že jelikož jsem neodpracoval zbytek měsíce, tak je dohoda neplatná (takovéto podmínky nejsou nikde uvedeny). Prý nebyla podepsána ředitelem hotelu, který má prý jediný podpisové právo. To jsem samozřejmě nevěděl. Hotel má přes 200 zaměstnanců a tyto informace nejsou volně přístupné. Co mám dělat s tím, že mě nechtějí pustit a už jsem předběžně domluvený s jiným zaměstnavatelem i když mám podepsanou dohodu? Děkuji, Stanislav.

ODPOVĚĎ:
Z Vašeho dotazu není zcela jasné, jakým úkonem končí Váš pracovní poměr. Výpověď dohodou totiž není možná. Buď pracovní poměr skončí dohodou, tedy podpisem obou stran, pak výpovědní doba obvykle neběží a v dohodě je určeno datum skončení pracovního poměru. Nebo jde o výpověď z Vaší strany, pak výpovědní doba běží, ale délka výpovědní doby se neprodlužuje ani kvůli pracovní neschopnosti.
Pokud jde o výpověď z Vaší strany, není rozhodné, zda přijetí výpovědi podepsala osoba s podpisovým právem, podstatné je, že někdo za zaměstnavatele stvrdil doručení výpovědi.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Podepsání dohody o ukončení pracovního poměru přímým nadřízeným - je dohoda platná nebo musí podepsat majitel soukromé firmy?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.