Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji jako zástupkyně ředitele na malotřídní škole. Pokud bych absolvovala studium "školský management, " mohu dosáhnout na platovou třídu 13? Toto je totiž jedno z kritérii pro zařazení do určité platové třídy. Absolvovala jsem již 250 hodin speciálního studia metodik prevence. Krom toho na škole vykonávám řadu jiných funkcí a činností.

Ředitel tvrdí, že toto posuzuje individuálně odbor školství, který tomu určitě nebude nakloněn. Byla jsem přesvědčena, že o tom rozhoduje zaměstnavatel. Děkuji za odpověď. Děkuji, Laura.

ODPOVĚĎ:
V § 129 školského zákona jsou výslovně vyjmenovány pravomoci zřizovatele vůči jím zřizované školské právnické osobě. Zřizovatel vydává zřizovací listinu školy; rozhoduje o změnách zřizovací listiny; rozhoduje o sloučení, splynutí, rozdělení a zrušení školy; jmenuje a odvolává ředitele školy a stanoví jeho plat; jmenuje a odvolává třetinu školské rady, pokud se školská rada zřizuje; schvaluje rozpočet školy; schvaluje zlepšený výsledek hospodaření školy a schvaluje vytvoření dalších peněžních fondů školy. Uvedený výčet pravomocí je taxativní, nad jejich rámec zřizovatel do činnosti školy zasahovat nemůže.
Škola je samostatnou právnickou osobou a o všech jejích vnitřních záležitostech, ať již jde o věci pedagogického, personálního nebo ekonomického charakteru, rozhoduje její ředitel.
Podle mého názoru individuální posuzování zařazení zaměstnanců školy do platových tříd jde nad rámec pravomocí zřizovatele.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Zástupce ředitele si zvýšil kvalifikaci oborem "školský management" a chce třídu 13
  • Vystudování oboru "školský management" a zvýšení platu, platové třídy na 13
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.