Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji v soukromé nemocnici, jako sestra a nemám ve smlouvě sjendanou práci přesčas v základní mzdě. Naše instituce se rozhodla mi proplatit přesčasy, a to dle svého uvážení. Dostala jsem fiktivní smlouvu (DPP o zpracování statistickych dat na různé instituce - plastiky, ambulance, ad. , jelikož přesčasů je hodně), a to za nějakou částku, která neodpovídá ani mé hodinové mzdě, místo proplacení presčasů o navýšení 25%.

Samozřejmě jsem nic nepodepsala, na účet mi i přesto zaměstavatel poslal částku za tyto "přesčasy" dle hodinové mzdy uvedené na DPP. Volala jsem mzdové účetní, kontaktovala jsem emailem své nadřízené, dle jejich slov to nařídila paní ředitelka, takto to všem proplatit. Napsala jsem, že s tím důrazně nesouhlasím. A začaly výhrůžky, co bych jako chtěla, že se to nedá vzít už zpět. Chtěla bych se zeptat, jak mám postupovat dál? Děkuji, Zdenka

ODPOVĚĎ:
Tento postup zcela v rozporu se Zákoníkem práce, neboť nebyla vyplacena část mzdy/platu.
Doporučuji proto obrátit se na místně příslušný inspektorát práce http://www.suip.cz/


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • DPP od zaměstnavatele na vymyšlenou práci ve snaze proplacení přesčasových hodin - jak se bránit?
  • Proplacení přesčasových hodin podle fiktivní DPP nepodepsané zaměstnancem
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.