Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

U zaměstnavatele můžeme čerpat z FKSP. Přinesla jsem si fakturu na kurzovné jógy 1-6/2018 od fyzioterapeuta na 2.650 Kč. Zaměstnavatel mi oznámil, že služba není od zdravotnického zařízení a já budu příští rok povinna podat daňové přiznání a tuto částku zdanit. Je to pravda? Děkuji, Věra.

ODPOVĚĎ:
dle § 6 odst. 9, písm. d), bod 1. Zákona o daních z příjmů je osvobozeno nepeněžní plnění poskytnuté zaměstnavatelem zaměstnanci ve formě pořízení zboží nebo služeb zdravotního, léčebného, hygienického a obdobného charakteru od zdravotnických zařízení. Pokud Váš kurz není od zdravotnického zařízení a zaměstnavatel fakturu proplatí, nejedná se pro Vás o osvobozený příjem a zaměstnavatel je povinen tento Váš příjem dodanit ve mzdě včetně odvodu zdravotního a sociálního pojištění. Z tohoto důvodu Vám nevzniká povinnost podat přiznání k dani z příjmů, protože to bude zdaněno již u zaměstnavatele.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • FKSP a čerpání příspěvku na jógu (nezdravotnické zařízení) - zaměstnavatel jógu neproplatil
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.