Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně personálního obsazení denního pobytového zařízení pro bezdomovce. Známá od mojí známé se bohužel ocitla "na ulici" a po příchodu do tohoto zařízení v jejím městě zjistila, že zde nepracuje ani jeden či dokonce více mužů, ale pouze 3 ženy, z toho 2 těsně před důchodem slušně řečeno s omezeným pohybem a jedna paní středního věku v zaškolení.

S ohledem na to, že do tohoto zařízení dochází kromě dalších bezdomovců i skoro dvoumetroví a metrákoví muži závislí na drogách a během jednoho dne zde došlo hned k několika různým konfliktům, měla zde prý známá strach a už do tohoto zařízení nepřišla. Chci se tedy ještě jednou zeptat, zda je z právního hlediska nějaká opora ohledně zaměstnanců těchto zařízení a nebo co by s touto situací "šlo dělat". Tento typ zařízení by chtěla navštěvovat, ale ve svém městě se bojí a nejbližší je několik desítek km daleko. Děkuji, Čeněk.

ODPOVĚĎ:
Žádný zákon nestanoví přesné požadavky na personální obsazení sociálních služeb. Této oblasti se věnuje pouze kritérium 9 Standardů kvality sociálních služeb, které říká, že poskytovatel má písemně stanovenu strukturu a počet pracovních míst, pracovní profily, kvalifikační požadavky a osobnostní předpoklady zaměstnanců uvedených v § 115 zákona o sociálních službách; organizační struktura a počty zaměstnanců jsou přiměřené druhu poskytované sociální služby, její kapacitě a počtu a potřebám osob, kterým je poskytována.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Personální obsazení pracoviště sociálních služeb a kritérium 9 Standardů kvality
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.