Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Řeším momentálně prodej svého podílu v s. r. o. Než se prodá, nemám zájem se na aktivitách společnosti podílet, proto bych chtěl zrušit svoje jednatelství. Jsme dva vlastníci, 50% + 50%, oba jednatelé. Společenská smlouva má jen obecný charakter se základními ustanoveními. Dozvěděl jsem se, že jednatelství bude zrušeno jeden měsíc po doručení oznámení.

Jakým způsobem a kam to mám doručit, aby bylo platné přijetí, za následujících podmínek:
- sídlo firmy je v prostorách, kde má kancelář jiný subjekt (vše povoleno). Poštu přebírám jen já, protože společník bydlí v jiné obci.
- společník má trvalé bydliště jinde než přechodné. V místě trvalého bydliště poštu nepřebírá.
Pokud tedy pošlu doporučený dopis s doručenkou na sídlo firmy, tak ho budu přebírat já. Pokud pošlu dopis do místa trvalého bydliště společníka, on ho nepřebere. Pokud pošlu dopis do místa jeho přechodného bydliště, nevím, jestli to převezme. S velkou pravděpodobností taky ne, neb velmi nerad přebírá doporučené dopisy. Jakým způsobem je nejvhodnější dopis poslat, tak, aby to bylo platné a nebylo napadnutelné? Děkuji, Jiří

ODPOVĚĎ:
Odstoupení z funkce je třeba zaslat orgánu, který Vás do funkce jednatele povolal, tj. oběma společníkům. Dopis tedy z důvodu jistoty doporučuji zaslat jak na adresu sídla společnosti, tak i na Vaši adresu, resp. by postačilo, pokud si sám sobě potvrdíte převzetí, tak na adresu Vašeho společníka.
U nezastižitelného společníka doporučuji zaslat dopis jak na adresu přechodného, tak trvalého bydliště společníka. I když by si dopis nepřevzal, ačkoliv tak mohl učinit, bude se dopis považovat za doručený fickí.

Dále je třeba uvést, že následně bude na Vašem společníkovi, aby zajistil výmaz Vašeho jednatelství z obchodního rejstříku.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Jak doručit výpověď jednatele s. r. o. když je společník nezastižitelný (má bydliště jinde než trvalé bydliště)?
  • Fikce doručení výpovědi funkce jednatele s. r. o.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.