Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěl bych začít přes Internet prodávat zásobníky dětských písniček a her. Musím mít na tento prodej živnostenský list? Když to nebude přímo e-shop zřízený, ale budu to nabízet jen na svých stránkách, blogu. A nebo je nějaká možnost bez živnostenského oprávnění?

Dále mě zajímá, jestli musím odvádět měsíčně nějaké zálohy na zdravotní a sociální, když už jsem zaměstnaný a odvádí to za mě zaměstnavatel? Děkuji za odpověď, Jiří.

ODPOVĚĎ:
Z Vašeho dotazu se lze domnívat, že zamýšlíte vykonávat soustavně činnost za účelem dosažení zisku. V tomto případě se bude jednat o podnikání, a budete proto potřebovat živnostenské oprávnění. To je možné získat na jakémkoliv živnostenském úřadě za poplatek ve výši 1.000,- Kč.

Vzhledem k tomu, že budete vykonávat podnikání jako vedlejší činnost, neměl byste během prvního roku platit zálohy na pojištění, a toto budete platit až po roce na základě Vašich skutečných příjmů. Doporučujeme však Vaší situaci konzultovat se správou sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovnou, které Vám poskytnout konkrétní informace dle povahy Vašeho podnikání.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Eshop s písničkami a hrami - živnost, povinnost zřízení živnosti
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.