Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Koupil jsem od jedné paní kombinovaný sporák a nevšiml jsem si při koupi, že elektrická trouba je v zadní části rezavá. Hned jsem paní zavolal, ale ta nechce o vrácení nic slyšet jelikož tvrdí, že to prodala jako soukromá osoba a smlouva je již uzavřena a věc nechce a nemůžu ji vrátit. Řekl jsem, že sporák přivezu zpět ale odmítá to a tvrdí že je jednoznačně právo  na její straně.

V inzerátu ale neuvedla že je trouba je rezavá a uvedla že je ve výborném stavu, to jsem jí odpověděl ale tvrdí že jsem si to prohlédl a věc je hotova, sporák vrátit nechce. Tvrdí, že o tom nevěděla, že je trouba zkorodovaná. Řekl jsem jí, že to musela vědět ale tvrdí, že to bylo v pořádku. Ani nevím co udělat když ji věc přivezu a bude odmítat si sporák převzít nebo se ktomu hlásit a vše bude s největší pravděpodobností popírat. Děkuji, Karel

ODPOVĚĎ:
I jako soukromá osoba je po právní stránce prodávající a jako taková je odpovědná za stav věci, kterou prodává.
Ze zákona se na tuto koupi vztahuje půlroční záruka na vady věci. V právu rozhodně není. Doporučuji ji ještě jednou vyzvat ke splnění svých závazků – tedy převzetí vadné věci zpět a vrácení peněz.
Pokud nebude ochotná postupovat tímto způsobem, nezbývá Vám než podat žalobu na uplatnění reklamačních nároků.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.