Počet stránek ve webu: 43.141

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V únoru roku 2010 jsme si nechali udělat kompletní rekonstrukci bytu od zhotovitele, který podniká na ICO. Máme s ním podepsanou řádnou smlouvu a také předávací protokol, kde je uvedená ještě jedna nedodělávka. Již jsme mu zaplatili konečnou částku. Po rekonstrukci došlo k reklamaci, kterou zhotovitel vyřešil, nedodělávku ale ne. Následně jsme reklamovali popraskanou zeď a požadujeme také dodělání nedodělávky uvedené v předávacím protokolu.

Z počátku se zhotovitel vymlouval na čas. Následně přestal brát telefon a aktuálně telefonní číslo již neexistuje. Ani na mail neodpovídá. Vůbec si nevím rady jak v tomto případě postupovat dále. Jak zhotovitele zkontaktovat a donutit ho, aby své závazky splnil. Velmi děkuji, Mirka

ODPOVĚĎ:
Z Vašeho dotazu je zřejmé, že jste již vyčerpali všechny pokusy o dohodu, máte tedy jedinou poslední možnost, a to obrátit se s žalobou na soud. Ten rozhodne, že zhotovitel je povinen Vámi zmiňovanou nedodělávku dokončit, nebo že je povinen Vám poskytnout slevu z ceny. Případný výkon rozhodnutí může znít i na nepeněžité plnění.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.