Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jaký konkrétní paragraf občanského zákoníku nařizuje prodejci, aby mi při uznané reklamaci kromě ceny zboží vrátil také náklady na dopravu, které jsem zaplatil prodejci společně s cenou zboží pro doručení zboží od něj ke mně? Děkuji, Oldřich.

ODPOVĚĎ:
Pokud byla reklamace uznána a vráceny Vám peníze, pak se lze domáhat poštovného zaplaceného při koupi jako náhrady škody.
Dle ust. § 1925 občanského zákoníku platí, že právo z vadného plnění nevylučuje právo na náhradu škody; čeho však lze dosáhnout uplatněním práva z vadného plnění, toho se nelze domáhat z jiného právního důvodu.
Pokud Vám prodejce dobrovolně náklady na dopravu nevrátí, obraťte se s návrhem na mimosoudní vyřešení sporu na Českou obchodní inspekci. Více informací a možnost online podání návrhu najdete zde:
https://www.coi.cz/informace-o-adr/
Pokud ani toto nepomůže, budete se muset žalobou obrátit na soud.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Který paragraf, § přikazuje prodávajícímu zaplatit poštovné při zrušení kupní smlouvy kupujícím
  • Zrušení kupní smlouvy kupujícím a právo na proplacení poštovného, nákladů na dopravu zboží od prodávajícího ke kupujícímu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.