Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem vlastníkem pozemku v obci Škvorec. Provozovatel vodovodní sítě (Vodos Kolín s. r. o.) požaduje abych dodal "souhlas vlastníka vodovodu k připojení". K pozemku je vyvedena vodovodní hadice z hlavního řádu. Tato hadice byla v minulosti zkolaudována jako vodovodní přípojka ačkoli nebyl osazen vodoměr.

Problém je v tom, že vlastník vodovodu je firma Endymion spol. s. r. o. , která pozemky v minulosti rozprodávala. Na mojí žádost (emailem, datovou schránkou) společnost nereaguje. Je zde nejaká možnost jak souhlas získat? A je vůbec nutný pokud mám přípojku zkolaudovanou viz informace výše? Provozovatel ji požaduje. Děkuji, Vratislav

ODPOVĚĎ:
Pokud máte přípojku zkolaudovanou, pak nevidím důvod, proč byste měl dodávat souhlas vlastníka k připojení, předpokládám, že ten měl být součástí správního spisu, než bylo vydáno kolaudační rozhodnutí. Doporučovala bych tedy jít nahlédnout k vodoprávnímu úřadu do spisu, zda není souhlas součástí spisu. Pokud Vám vlastník nereaguje ani datovou schránkou, tak doporučuji zaslat provozovateli sítě na vědomí, co jste vlastníkovi posílal se sdělením, že nereaguje, ať si je kontaktují sami. Vy nemáte žádné další možnosti a s ohledem na kolaudační rozhodnutí dle mého názoru ani povinnost cokoliv dodávat.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Koho požádat o připojení k vodovodu, vodovodnímu řádu pokud obecní vodovod vlastní firma?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.