Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zadržel mě revizor při jízdě načerno v Praze. Podle mě pod psychickým nátlakem (řval) mi dal podepsat příslušný doklad, aniž by mě informoval, že mohu na místě zaplatit pokutu 800 Kč, a teď chce 1.500 Kč, protože to takto bylo napsané na tom dokladu (neměl jsem čas ho v ten moment číst, jednak řval, ať ho podepíší, jednak jsem vystupoval).

Zaplatil jsem zpětně 800 Kč, odmítám platit zbytek. Dopravní podnik mnou podepsanou stížnost na chování revizora samozřejmě zamítl. Snažil jsem se volat, psát maily, podat další stížnost, ale dopravní podnik mě teď ignoruje a nemám s kým komunikovat. Bojím se, že mi přijde těsně před koncem promlčecí lhůty mnohem vyšší pokuta. Jak mám prosím postupovat, abych věděl, že to je vyřešené a nic nehrozí? Děkuji za věnovaný čas. Jaroslav

ODPOVĚĎ:
Tím, že si zakoupíte jízdenku a využijete služeb MHD, současně souhlasíte s přepravním řádem a všemi dokumenty souvisejícími, např. stvrzujete, že jste se seznámil se sazebníkem pokut za jízdu načerno a s pravidly jejich ukládání apod.
Chování revizora rozhodně není na místě, nicméně pokud nemáte svědky tohoto incidentu, bude pro Vás značně obtížné prokázat, jak celá záležitost proběhla. Za této situace se jeví jako nejjistější zaplatit stanovenou pokutu a tím budete mít jistotu, že je celá záležitost vyřešená.
Dopravní podniky jsou v této oblasti poměrně nekompromisní a vymáhají de facto všechny částky, takže doporučuji zajít přímo na DP a tam se domluvit na zaplacení zbytku pokuty.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Podepsání pokuty revizorovi pod nátlakem a povinnost zaplatit vyšší pokutu než by byla na místě
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.