Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Rozjíždím si živnostenské podnikání. Náplní práce je zprostředkovávání jazykových pobytů v zahraničí. Zajímá mě, zda musím mít na webu obchodní podmínky a co vše by měly obsahovat? Stačí případně je popis ochrany osobních údajů a cookies? Klientům zasílám cenové kalkulace, informace apod.

Kurzovné je hrazeno přímo na účet dané školy a v přihlášce potvrzují odsouhlasení podmínek dané školy. Předem děkuji za váš čas a odpověď. Děkuji, Leona.

ODPOVĚĎ:
Pokud uzavíráte smlouvy (o zprostředkování) po internetu, pak je skutečně nutné mít obchodní podmínky. I pokud nedochází k uzavírání smluv přímo po internetu, pak doporučuji mít veškeré smluvní podmínky uvedené ve všeobecných obchodních podmínkách, vyhnete se tím případným nejasnostem a sporům.
Obchodní podmínky by měly obsahovat Vaše údaje, popis uzavírání smluv, uvedení, že jste pouze zprostředkovatel, informace o možném odstoupení od smlouvy, o možnosti mimosoudního řešení sporu u České obchodní inspekce a další zákonné požadavky vyplývající z občanského zákoníku. Tvorbu obchodních podmínek doporučuji svěřit odborníkovi, je možné využít služby např. zde: www.advokatikomora.cz


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

 

  • Všeobecné obchodní podmínky - zprostředkování jazykových kurzů v zahraničí
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.