Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

05/2017 jsme vyslali děti v dobré víře na soustředění ve stolním tenisu a za pobyt jsem platili sportovnímu klubu, kopii příkazu k úhradě máme. Klub do dnešního dne za pobyt nezaplatil. Přišel nám dopis od právníka hotelu, že jelikož nemohou dostat peníze z klubu, vymáhají je na nás, jako těch, kteří pobyt využili. Klub peníze nemá, účty jsou prázdné a váznou na něm dluhy.

Na člověka, který za tím stojí je podáno trestní oznámení. Musíme hotelu ten pobyt zaplatit znovu a pak peníze vymáhat na klubu? Přijde mi to nesprávné, když už jsme jednou zaplatili. Navíc se jejich právník ohání paragrafem 142a č. 99/1963 Sb, kde je jak jsem vyrozuměla sedmidenní lhůta na reakci. Neradi bychom ještě nakonec platili penále z pozdní reakci, nebo neuhrazení. Nevíme co klub naším jménem podepsal ve smlouvě, ale myslím si, že mezi námi a hotelem není žádný smluvní vztah a že tudíž k nim nemáme žádnou povinnost. Můžete mi prosím poradit? Jde o 9.000 Kč. Moc děkuji za vyjádření. Potřebnou dokumentaci mám a v případě potřeby vám ji mohu zaslat. Předem děkuji. Anežka

ODPOVĚĎ:
Mám za to, že v popsané situaci hotelu nejste povinni hradit za ubytování, neboť smlouvu uzavřel samotný klub, který se k zaplacení také zavázal.
Doporučuji na výzvu reagovat v tom smyslu, že mezi Vámi a hotelem nebyla uzavřena žádná smlouva, nejste proto povinni cokoliv hradit. Odkažte hotel na případné trestní řízení proti sportovnímu klubu s tím, že může zaplacení odměny uplatnit v tomto řízení jako poškozená osoba.
Dále doporučuji podat návrh na mimosoudní řešení sporu k České obchodní inspekci. Toto řízení je zcela zdarma a navíc Více informací a online možnost podání návrhu naleznete zde:
https://www.coi.cz/informace-o-adr/
Je však třeba upozornit, že v případě soudního sporu bude konečné posouzení záviset pouze na soudu.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Může chtít ubytovatel poplatek za ubytování pokud ubytování objednal sportovní klub a nezaplatil?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.