Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Stala jsem se obětí nezákonného obohacování seznamek. Přihlásila jsem se na jejich stránky a musela jsem odkliknout jejich obchodní podmínky. Zakoupila jsem si na měsíc zkoušku, po měsíci mi automaticky vypnuli přístup. Po třech měsících mi přišel dopis od vymáhací společnosti, že musím zaplatit poplatek, že mi automaticky běží VIP servis.

Po dvouměsíčním hádání, aby mi doložili mail, kde mi mělo přijít upozornění, že tuto službu mám, jsem z nich nedostala žádnou informaci, ani informaci jak došli k dané výši poplatku. Poslala jsem podruhé výpověď jak mailem, tak na adresu. Mail se mi vrátil jako nedoručitelný a adresa (vypadá, že je neúplná) je do Lucemburska a dodnes nedorazila výpověď. Žádala jsem po paní, se kterou jsem si dopisovala, aby mi uvedla adresu, kde jí najdu, telefon na ní a přišla mi odpověď, že komunikuje pouze přes daný mail. Je to jasný podvod. Jak se mohu bránit? Daná seznamka se jmenuje B2 (mají jich víc), lidem strhávají bez jejich vědomí z účtu 3.000 Kč. Seznamka má podmínky, ale z jejich strany nedodrželi ani jednu. Děkuji, Naďa.

ODPOVĚĎ NA DOTAZ:
V prvé řadě je třeba uvést, že pokud odklikáváte souhlas s podmínkami na internetu, je vhodné si je také důkladně přečíst. I po internetu je totiž možné uzavřít závaznou smlouvu, na základě které Vám mohou vzniknout povinnosti.
V tomto případě musí být iniciativa na straně seznamky. To znamená, že pokud nezaplatíte, museli by se domáhat zaplacení žalobou u soudu. Obecně je model takových seznamek známý, kdy spoléhají na to, že klienti raději zaplatí dlužnou částku.
Pokud by seznamka podala žalobu, konečné posouzení případu by záviselo pouze na soudu. Vy se můžete bránit tím, že takové podmínky není možné sjednat v obchodních podmínkách. Je také třeba zohlednit, zda seznamka zná Vaši skutečnou totožnost. Pokud nikoliv, těžko bude podávat žalobu, pokud nezná Vaši adresu či rodné číslo, případně datum narození.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Vymáhání poplatku seznamkou - podvod, podvodné jednání seznamky
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.