Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Telefonicky mě kontaktovala firma poskytující BOZP a PO školení. Vždy se prezentovali jako úřad, proto jsem souhlasil s návštěvou jejich zástupce v provozovně. Ani tehdy se nepředstavili jako soukromá firma Exteria. Využili mé nepřipravenosti a tlačili mě do podpisu smlouvy (jsem cizinec a nerozumím dokonale).

Kopie smlouvy, kterou mi nechali, neobsahuje podpisy a jejich razítko je kopírované. Cena je uvedena bez DPH. Mé jméno je špatně napsané (jednou) a pokuta z prodlení platby je účtována denně ve výši 0,1%. Na jejích kopii dala moje razítko a já jsem podepsal. Je smlouva platná? Posílám vám sken smlouvy. Děkuji, Igor

ODPOVĚĎ:
To, že jedno ze dvou vyhotovení smluv není podepsané, nebude způsobovat neplatnost smlouvy. Soud by v případě sporu vycházel z oboustranně podepsaného znění smlouvy.
Bohužel ve smlouvě vystupujete jako podnikatel, možnost vypovědět smlouvu či od ní odstoupit tedy v zásadě není možná. Musíte tedy plnění ze strany společnosti přijmout a zaplatit za něj sjednanou cenu, byť je na první pohled zřejmé, že získáte jen "bezcenné" papíry. Obecně jsou praktiky této společnosti na internetu známé, bohužel však platí zásada, že smlouvy se mají dodržovat, tím spíše mezi podnikateli.
Doporučuji tedy využít plnění od společnosti, za něj zaplatit sjednanou cenu. Následně společnosti písemně  oznamte, že nemáte zájem na dalším trvání a prodloužení smlouvy. Oznámení zašlete emailem a také doporučeným dopisem na adresu sídla společnosti
Dle smlouvy je však nutné toto oznámit až v posledních 14 dnech trvání smlouvy.   Z důvodu vyšší jistoty proto zašlete oznámení znovu poslední týden v říjnu 2018, a to doporučeným dopisem i emailem.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Výpověď smlouvy mezi OSVČ podnikateli - Exteria školení BOZP a PO
  • Nepodepsání jednoho výtisku smlouvy mezi podnikateli OSVČ - je smlouva platná nebo ne?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.