Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pořizujeme si novou kuchyňskou linku na míru, od kuchyňského studia jsme si zdarma nechali vypracovat cenovou nabídku. Před pár dny jsme přišli uzavřít závaznou objednávku, ale dostali jsme k podepsání pouze zakázkový list a fakturu. Čekali jsme, že s námi kuchyňské studio uzavře smlouvu o dílo. Je smlouva nutností nebo stačí jen zakázkový list?

V zakázkovém listu jsou uvedeny: typy jednotlivých skříněk, dekor dvířek, korpusů a pracovní desky, typy vestavných spotřebičů, které jsme si vybrali. Je tam upřesněno, co je a co není zahrnuto v ceně (montáž, doprava, zapojení spotřebičů, …). Součástí zakázkového listu je cenový rozpočet. Dále je uvedeno, že „termín zahájení montáže je šest týdnů po připsání zálohy na účet dodavatele, doplatek se vybírá v hotovosti při předání díla. Zákazník rozumí obsahu zakázkového listu. “
Máme trvat na sepsání smlouvy nebo tento zakázkový list smlouvu o dílo plnohodnotně nahradí? Předem děkujeme za odpověď. Jana a Karel.

ODPOVĚĎ:
Smlouva o dílo nemusí být uzavřena písemně, podepsání zakázkového listu ji v zásadě nahradí a bude představovat potvrzení o uzavření smlouvy. Nicméně uzavření písemné smlouvy by bylo vhodnější z důvodu zajištění splnění smlouvy prodejcem, kdy je možné například pro případ prodlení s dodáním požadovat slevu z ceny apod.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Nahrazení smlouvy o dílo zakázkovým listem zhotovitele
  • Smlouva o dílo a zakázkový list - rozdíl ve významu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.