Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dotaz ohledně daní pro přítele. Budem podávat české daně, ale přítel v roce 2018 pracoval v Čechách jen do července. A od srpna 2018 je v Německu. Já si našla daně na internetu, vše jsem tam vyplnila co potřebuji, ale nevím kam napsat dítě, na které si manžel uplatňoval úlevu v práci a od toho srpna do prosince vlastně už neměl, kdy nepracoval v Čechách. Může si to dítě uplatnit od srpna do prosince 2018? Děkuji, Lucka

ODPOVĚĎ:
Údaje o vyživovaném dítěti se uvádí v 5. ODDÍLU - Uplatnění slev na dani a daňového zvýhodnění - Tab. č. 2. ÚDAJE O DĚTECH ŽIJÍCÍCH S POPLATNÍKEM VE SPOLEČNĚ HOSPODAŘÍCÍ DOMÁCNOSTI na straně č. 3 přiznání k dani z příjmů fyzických osob - zde uvedete údaje o dítěti a celkový počet měsíců, po které uplatňuje slevu na vyživované dítě dohromady za celý kalendářní rok, tudíž počet měsíců podle potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele v ČR + počet měsíců, co si uplatňuje sám.
Přítel je rezident České republiky a pokud se jedná o vlastní dítě (nezletilé nebo soustavně studující do 26 let věku), které přítel vyživuje a žijí spolu ve společně hospodařící domácnosti, tak nic nebrání aby si mohl v daňovém přiznání uplatnit daňové zvýhodnění (nezáleží pouze na aktuálním místě výkonu práce) na dítě za měsíce srpen až prosinec.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Daně - sleva na dítě u plátce daně pracujícího v zrahraničí a ČR část roku
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.