Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bývalý zaměstnanec na HPP žádá naši účetní o zpracování vyúčtování daní za rok 2017. V průběhu roku jsme mu zkracovali pracovní úvazek na jeho žádost z důvodu práce pro jiného zaměstnavatele. Napsal účetní, že tam dělal bez smlouvy a proto žádá o zpracování vyúčtování daní u nás.

Nás ale ještě během roku informoval o tom jaké má ve smlouvě s uvedeným zaměstnavatelem ustanovení atd. Je vůbec možné abychom měli povinnost mu vyúčtování daní zpracovat, když víme že byl zároveň zaměstnaný i jinde? Dekuji, Miloš

ODPOVĚĎ:
Zaměstnanci, kteří v některém měsíci roku 2017 pracovali současně pro dva zaměstnavatele, a z hrubé mzdy od obou zaměstnavatelů jim byla odvedena zálohová daň z příjmu, mají povinnost podat daňové přiznání. Žádný zaměstnavatel za ně nemůže provést roční zúčtování daně. Od všech zaměstnavatelů je potřeba si vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2017.
Zaměstnanci proto vydáváte potvrzení o zdanitelných příjmech, neprovádíte roční zúčtování daně.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Zkrácený pracovní úvazek a vyúčtování daní zaměstnavatelem, daňové potvrzení od zaměstnavatele
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.