Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Rád bych se zeptal na možnost vymáhání částky za kompenzaci zpožděného letu kvůli technickým problémům u společnosti Travel Service. Potkalo mě to při návratu z dovolené v dubnu 2017 spolu s dalšími 160 cestujícími. Zpoždění letu z Egypta bylo přes 30 hodin a dle Evropského parlamentu a rady (ES) č. 261/2004 je za toto kompenzace 400 EUR.

Jenže dopravce všem rozeslal dopisy s tím, že uhradí jako kompenzaci 5.000 Kč a po mém nesouhlasu už se nevyjadřuje. Podrobnosti k průběhu zpoždění a skoro žádné informovanosti dopravce nedoplňuji (nebyli skoro žádné, nebo úplně špatné, nejdřív 3 hodiny na letišti, aniž jsme věděli proč, potom v noci nástup do autobusu k odvozu na letiště, který byl zrušen, protože zjistili, že náhradní letadlo nepřiletělo atd). Děkuji, Hynek.

ODPOVĚĎ:
Doporučuji případ svěřit advokátovi, který nejprve zašle společnosti předžalobní výzvu k plnění. Často letecké společnosti již na základě této výzvy dlužnou částku uhradí, neboť si jsou vědomy toho, že zákazník přistoupil k soudnímu vymáhání.
Pokud by společnost dobrovolně částku neuhradila, bude nutné ji vymáhat soudní cestou.
Seznam advokátů naleznete na www.advokatikomora.cz


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

 

  • Vymáhání odškodného za opožděný, zpožděný let
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.