Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Z mé strany obavy nepanují ale přítelkyně se bojí, že na mě podá její milenec trestní oznámení či návrh na sociálku. Zjistil jsem, že je mi přítelkyně nevěrná jak ze zpráv na Facebooku, tak se sama přiznala. Když jsem kontaktoval jejího milence (šéfa), tak vše popřel. Kontaktoval jsem ho napřed z jejího profilu, kde jsem se vydával za ní. Poté už jsem psal za sebe.

Začal vyhrožovat, že podá oznámení na sociálku či právníky. Pokud se mu veřejně neomluvím. Nebudu se ale omlouvat někomu, se kterým mě podváděla moje přítelkyně. Mám se tedy obávat? Udělal jsem něco nezákonného? Moc dobře ví, že pokud by se provalilo, že byl on sám nevěrný své přítelkyni, se kterou čeká dítě, bylo by zle, nehledě na to, že by přišel o reputaci. Moje přítelkyně je totiž vychovatelka dětí v MŠ, kde on dělá jednoho z majitelů. Předem moc děkuji. Dalibor.

ODPOVĚĎ:
Sociálka v tomto případě nemá co řešit, v obecné rovině se jedná o vztah mezi dospělými osobami. Je otázka, s čím konkrétně by se chtěl na své právní zástupce obrátit, je naopak na posouzení, zda se tím, že Vám takto vyhrožuje, sám nedopouští trestného činu či přestupku. Můžete se naopak obrátit na policii ČR, aby prošetřila, zda se nedopouští některého trestného činu.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Požadavek veřejné omluvy za nařčení z nevěry
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.