Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Píši vám ohledně vystavení plné moci pro mého bratra. V červenci 2018 se stěhuji do USA a vzhledem k tomu, že jsem do března 2018 při zaměstnání učila na ŽL, pronajímám vlastní byt a vlastním auto, potřebuji někoho, kdo mě může plně zastoupit v České republice.

Kdo mi vyzvedne poštu, obstará věci na úřadech, zajistí zaplacení daní, postará se o případné problémy s nájemníky, popřípadě znovu pronajme byt, bude zmocněn k prodeji auta. Můžete mi prosím poradit jak takovou plnou moc formulovat a kdo všechno musí plnou moc potvrdit. Bylo by možno mi popřípadě poslat vzor takovéto plné moci? Děkuji a jsem s pozdravem Miroslava

ODPOVĚĎ:
Plná moc v podstatě může obsahovat pouze jednu větu, a to, že udělujete plnou moc určité osobě ke všem právním jednáním. Podpisy musí být úředně ověřeny a doporučovala bych pro celkovou větší jistotu plnou moc sepsat notářským zápisem. Tj. navštívit notáře se zakázkou sepisu obecné plné moci. Taková plná moc pak bude veřejnou listinou s větší důkazní sílou než obyčejná plná moc s úředně ověřenými podpisy.
Vzor plné moci máme zde:
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vzory-zdarma/


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Generální plná moc - výhoda sepsání u notáře notářským zápisem
  • Vzor generální plné moci ke stažení zdarma online
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.