Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Známý odjel pracovně do zahraničí, trvalé bydliště má u své exmanželky a se mnou si domluvil, že jeho pošta bude chodit ke mně domů, přesněji do pronajatého bytu. Mám ho na schránce.

Poslední dobou mu začaly chodit dopisy na exekuci na byt; minulý týden mu volal někdo od exekutora a řekl mu, že pokud do 1 týdne nezaplatí, půjdou jak na jeho trvalé bydliště, tak i ke mně domů. Někde jsem četla, že exekutoři mohou jít a zabavovat majetek pouze tam, kde člověk dlouhodoběji fakticky přebývá. On u mě nebydlí, nebydlel, jen mu sem chodí pošta, kterou mu přeposílám do zahraničí. Nemá u mě ani žádné věci.  Mohou tedy ke mě přijít a zabavit mi majetek ? Co znamená při exekuci "obvyklé vybavení domácnosti".  Je možné, aby exekutor zabavil např. koberec, knihy, nádobí, dvd a CD nosiče? Děkuji, Šárka

ODPOVĚĎ:
Váš majetek zabavit exekutor nemůže. K Vám může maximálně přijít, zjistit, zda dlužník je osobně u Vás či nikoliv a zase odejít. Vykonavatelům můžete předložit např. nájemní smlouvu, na které dlužník nefiguruje. Vstoupit do bytu nesmí, a pokud by tak chtěli učinit, jednali by v rozporu se zákonem.
Adresa pro doručování není údaj, ze kterého se dá usuzovat vlastnické právo dlužníka k nemovitosti či věcech v ní uložených.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.