Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Se dvěma sestrami vlastním rodinný dům a tatínek je věcné břemeno tj. užívání do smrti. Má nejstarší sestra tam bydlela, ale má spoustu dluhů, tak se odstěhovala. Má tam i trvalé bydliště, chtěla jsem se zeptat můžeme ji odhlásit na město trvalé bydliště? Je to kvůli exekuci.

Ráda bych se tam se svou rodinou nastěhovala a vyrovnala dluh za elektřinu. Zatím jsem maminka na mateřské, takže na vyplacení sestry opravdu nemám. A nejsem si jistá, ale může exekuce zabavit celý dům? Moc Vám děkuji za odpověď a za Váš čas, Majka.

ODPOVĚĎ:
V případě, že je Vaše sestra spolumajitelkou bytu, odhlásit ji z trvalého bydliště nemůžete. Exekutor do Vašeho domu jistě přijít může, takže by bylo vhodné mít při ruce doklady o vlastnictví k věcem tak, aby nebyly zabaveny. Jinak může exekutor ze zákona předpokládat, že jsou ve vlastnictví povinné – tedy Vaší sestry. Současně exekutor zablokuje její spoluvlastnický podíl na nemovitosti a prodá ho v dražbě. Váš spoluvlastnický podíl zůstane nedotčen, ten je Váš a prodat ho nikdo nemůže.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.