Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jedna paní mi dluží na směnce 16.000 Kč. Jelikož v danou dobu nezaplatila, dala jsem to k soudu a přišel jí směnečný platební rozkaz. Paní místo aby zaplatila, tak se radši přestěhovala a změnila zaměstnání. Nevím tedy, kde nyní bydlí, ani jestli má stálé zaměstnání.

Znám jen její trvalý pobyt, který je na Slovensku a také její rodné číslo. Jelikož tady ale bydlí s dcerou která chodí na SOŠ, předpokládám, že se nachází někde na území ČR. Ráda bych věděla jestli má smysl abych podala návrh na exekuci. Nerada bych dopadla tak, že se mi nic nevrátí a ještě budu muset celou exekuci zaplatit sama. Děkuji, Lucie

ODPOVĚĎ:
Pokud zvolíte exekuci prostřednictvím Vámi zvoleného exekutora, tak v případě nevymahatelnosti zaplatíte náklady řízení, ale vymahatelnost pohledávky je pravděpodobnější. Exekutor se dlužníka pokusí dohledat, podle svých dostupných možností.  Kladný výsledek vymožení pohledávky Vám nelze zaručit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.