Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Zdědila jsem po matce družstevní byt 1+1 a dluhy cca 300.000 Kč. Myslela jsem si, že byt prodám a dluhy zaplatím. Prodej se ale dost vleče, ukázalo se, že nabídka je mnohem větší než poptávka. Teď mám strach,že se věřitelé budou ozývat a nutit mne k zaplacení pohledávek,na které ovšem nemám.

Pochybuji, že mi můžou vzít družstevní byt a obávám se, aby nehrozilo to, že bude uvalena exekuce na dům, ve kterém bydlíme s přítelem a dětmi a kde vlastním ideální polovinu. Co mi radíte dělat? Ještě mne napadlo pronajmout ten byt a postupně splácet dluhy z pronájmu, ale věřitelů je asi 8 a než se dostane i na toho posledního, zase hrozí problémy. Děkuji, Pavla

ODPOVĚĎ:
Primárně komunikujte s věřiteli, byt pronajměte na dobu určitou 1 rok, z nájmu poměrně hraďte závazky a během tohoto jednoho roku se snažte o prodej bytu. Exekučně může být obstaven jakýkoliv majetek, který máte, nejen ten, který jste zdědila. Bohužel není jiná možnost než závazky postupně splácet, protože zpětně se dědictví vzdát nelze.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.