Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Podnikám jako OSVČ, nyní mi přišla exekuce kvůli soukromému úvěru (není z podnikání ani není na firmu ani na žádný firemní majetek, je to soukromý úvěr na mou osobu) a chtěla bych se zeptat, pokud mi domů přijde exekutor zabavit majetek, tak zda může zabavit můj firemní majetek?

Myslím tím např. počítače, tiskárnu atd. Může zabavit zboží z eshopu (postele, matrace), které mám na skladě připravené pro expedici jednotlivým zákazníkům? Vzhledem k tomu, že pracuji z domova, pracovní kout pro grafiku mám v obývacím pokoji a pro zboží pro eshop mám vyhrazenou jednu místnost. Mám obavy, že exekutoři zabaví, co jim přijde pod ruku bez rozdílu, oč se jedná, hlavně když je to majetek na adrese, kde se zdržuji. Děkuji, Veronika

ODPOVĚĎ:
Věci určené k podnikání jsou z exekuce vyloučeny – problém bude pouze prokázat, které věci to jsou (u zboží se takový problém nepředpokládá, ale u osobního počítače, který nemáte napsaný na firmu je to problém velký); viz § 322 odst. 3 zákona č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.