Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Byla na mne uvalena exekuce. Bydlím v rodinném domě u rodičů se dvěma samostatnými byty (každý je v jiném patře). Byt jsem si pronajal před třemi lety od bratra i s vybavením - nábytkem. Může exekutor zabavovat i věci rodičů nebo mého bratra?

Lze se při sepisování majetku proti tomu bránit? Má možnost dlužník se vyjádřit při sepisování majetku k tomu co vlastní a co je někoho jiného? V nájemní smlouvě je uveden soupis nábytku. Děkuji, Svatopluk

ODPOVĚĎ:
Při sepisování majetku exekutorem, uveďte do exekučního soupisu, co všechno patří 3. osobám, podejte návrh na vyškrtnutí ze soupisu, a pokud oprávněný nebude souhlasit s vyškrtnutím věci, bude muset být podána vylučovací žaloba. Soupis majetku v nájemní smlouvě je rozhodně dobrý krok, lepší by byla notářem ověřená listina o tom, co všechno bylo s bytem předáno (tu můžete nechat vyhotovit ještě dodatečně). Předesílám, že nájemní smlouva, příp. dohoda, je pouze listinný důkaz, ke kterému exekutor ani soud nemusí přihlédnout.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.