Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Co dělat, když soudní exekutorka nepracuje v můj prospěch odmítá dražbu z důvodu že lidé nemají peníze a stejně nic nekoupí a ani na dražbu nepřijdou? Se splátkami jsem nesouhlasila ona se přes to na nich dohodla s povinným? Vymáhám takto už půl roku alimenty (povinný neplatí přes rok) na syna.

Povinný neplatil z důvodu předělání bytu. Exekutorka zabavila jeho auto (u něho v bytě vůbec nebyla) a ještě mi sdělila že se povinný může odvolat že vůz používá pro dopravu do zaměstnání. Prosím poraďte kam se obrátit, pokud soudní exekutor nepracuje v prospěch oprávněného. Děkuji, Olga

ODPOVĚĎ:
Exekutor je povinen v exekučním příkazu zvolit takový způsob exekuce, který není zřejmě nevhodný, zejména vzhledem k nepoměru výše závazků povinného a ceny předmětu, z něhož má být splnění závazků povinného dosaženo. Předpokládám, že právě z tohoto důvodu zvolila exekutorka splátky a nikoli exekuci prodejem movitých a nemovitých věcí. Povinný opravdu může podat návrh na vyškrtnutí osobního automobilu ze soupisu a to z již ze zmíněného důvodu použití tohoto vozu pro zaměstnání. Jako oprávněná můžete požádat exekuční soud o změnu exekutora a exekuční soud po vyjádření exekutora, jej pověření zprostí, jsou-li pro to důvody zvláštního zřetele hodné. Já se však domnívám, že Vámi uvedené důvody tomu neodpovídají, přesto to zkusit samozřejmě můžete.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.