Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Společně s bývalím partnerem, vlastníme rodinný dům na který je vydána dražební vyhláška. Několikrát proběhla neúspěšná dražba,kterou byly draženy dva pozemky. Na jednom stojí nemovitost, na druhém septik. V posledním kole dražby byl vydražen pozemek, na kterém se septik nachází.

Tím pádem je dům bez odpadu neprodejný. Tím mi v podstatě bylo znemožněno umořit podstatnou část dluhu prodejem nemovitosti. Jelikož mi bylo zakázáno nakládat s majetkem nemůžu prodej nějak ovlivnit. Mám nějákou možnost náhrady škody,která mi tím byla způsobena? Na koho se mám v tomto případě obrátit, nebo s kým jednat? Děkuji, Radka

ODPOVĚĎ:
Předpokládám, že mluvíte o exekuční nedobrovolné dražbě (nikoliv o dobrovolné dražbě).
Vzhledem k tomu, že se jedná o řádně provedenou dražbu dvou pozemků, není věcí exekutora dodatečně zajišťovat věcné břemeno či se snažit (zřejmě neprodejné nemovitosti, ať už z jakéhokoliv důvodu) prodat nemovitosti pohromadě jednomu majiteli s ohledem na septik. Pokud v domě bydlíte zaměřte se na jednání s novým majitelem o zřízení věcného břemene na septik ve prospěch nemovitosti.
Není prostředek jak vymáhat škodu, o které tvrdíte, že vznikla (kterou stěží budete moci vyčíslit). Právně ovšem nevznikla, pokud nebyl porušen zákonný průběh dražby.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.