Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Má vnučka v v květnu 2008 podepsala jako ručitel finanční půjčku (kterou si vzal v té době její přítel a přestal později platit). V této smlouvě uvedla adresu svého trvalého bydliště v mém bytě. V této době už ale u mě trvale bydliště neměla, protože jsem ji v červnu 2007 z mého bytu odhlásila na městském úřadě a přehlásila se na trvalou adresu na Magistrátě města. Od června 2007 u mě nebydlí a se svým přítelem bydlela po různých podnájmech.

Od ledna 2009 se vnučka odstěhovala za svou matkou do zahraničí, kde má nynější trvalé bydliště a kde zůstane natrvalo (nejedná se o EU). V květnu 2010 (až do teď) začaly chodit na mou adresu doporučené dopisy od vymahačské společnosti. Kontaktovala jsem vnučku a ta onu vymahačskou společnost požádala, aby byla pošta pro ni posílána elektronickou poštou nebo přímo na udanou adresu v zahraničí. Doporučené dopisy od vymahačské společnosti dále chodí na mou adresu a já se bojím, že u mého bytu zazvoní exekutor. Můžete mi poradit zda hrozí návštěva exekutora i v případě, že je z mého bydliště trvale odhlášena už od června 2007 a co mám víc udělat, aby vymahačská společnost přestala posílat dopisy na mou adresu. Děkuji, Alena

ODPOVĚĎ:
Jelikož Vaše vnučka u Vás již od června 2007 nebydlí a nemá u Vás nahlášené trvalé bydliště, pak vymahačská firma nemá žádné oprávnění vstupovat do Vašeho bytu a provádět mobiliární exekuci, tedy zabavování Vašeho majetku.

Dopisy již  nepřebírejte a ostatní  zašlete  zpět vymahačské fírmě s průvodním dopisem o tom, že Vaše vnučka žije trvale v zahraničí (uveďte její přesnou adresu) a že u Vás nebydlí již od června 2007 a nemá u Vás hlášeno trvalé bydliště. Toto zašlete doporučeně, nechte si kopii dopisu a podací lístek.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.