Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám kamaráda, který přišel o práci. Hrozí mu prý exekuce protože roky neplatil sociální pojištění a půjčky. Požádal mě, jestli bych mohla jeho starší automobil na sebe přepsat, protože se obává, že by mu ho mohli exekutoři zabavit. Souhlasím jen tehdy, když s ním udělám smlouvu, že si automobil bude moci půjčovat, abych měla v ruce důkaz,v případě že by se něco stalo (autonehoda, krádež, apod.).

On to odmítá, že je to na nic taková písemná dohoda, navrhuje abych figurovala jako spoluvlastník vozu. Mě se to nějak nezdá. Nechci, abych za něj bych pak musela něco platit. Nyní nemá zaplacené ani povinné ručení, které skončilo v březnu. On chce, abych nejprve nechala na sebe nebo jako spoluvlastník napsat automobil potom prý uděláme tu smlouvu. Prosím o radu. Děkuji, Marie

ODPOVĚĎ:
Pokud mu již usnesení o nařízení exekuce bylo Vašemu kamarádovi doručeno, tak by byl případný převod majetku neplatný.
Nedoporučuji Vám nechat si na sebe přepsat daný automobil, i přesto, že by s Vaší dohodou Váš kamarád souhlasil. V momentu, kdy budete uvedena jako vlastník automobilu, tak se veškeré záležitosti týkající se tohoto automobilu budou týkat pouze Vás např. neplacení povinného ručení a pozdější vymáhání atd.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.