Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Moje mamka se před rokem rozvedla a ve společném jmění manželů mají stále nemovitosti, které ještě neprodali a tudíž si nevypořádali společné jmění manželů. Teď na jejího bývalého manžela přišla exekuce, je vše zastavené a on to platit nechce (dluh asi 35 tisíc). Můžete mi prosím poradit, co může mamka udělat? Přišla by tak rychle o střechu nad hlavou i s mým 5letým bráškou. Děkuji, Ivana


ODPOVĚĎ:
Je velkou chybou, že není vypořádání SJM provedeno, a tedy by se mělo urychleně dokončit. Za tento dluh nebude prodaná celá nemovitost, to by byla nepřiměřená a nezákonným způsobem provedená exekuce, takže o střechu nad hlavou matka rozhodně nepřijde (spíš by byla provedena exekuce prodejem movitých věcí). Pokud si to matka může dovolit, může ten dluh zaplatit, tím odblokovat nemovitosti a v rámci vypořádání požadovat zaplacení této pohledávky (za předpokladu, že dluh nevznikl za trvání manželství), což by bylo úplně nejrychlejší řešení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.