Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vznikl mi dluh za odvoz odpadu, dluh se vyšplhal až na částku 11 000,- Kč a bohužel spadl pod exekutorský úřad. S ním jsem se domluvila na měsíčních splátkách po 300,-Kč po dobu tří let. Bohužel jsem se jeden měsíc se splátkou opozdila a exekutoři mi zablokovali bankovní účet. Asi dva měsíce na to, mi volala paní z banky, že mi tam vznikl dluh za vedení účtu. Částka dluhu je asi 150,- Kč. Když jsem paní z banky řekla, že tam hned přijdu to zaplatit, tvrdila mi, že si ode mě dlužnou částku nemůže vzít, jelikož ten účet je blokován a radila mi ať jednám s exekutorem.

Exekutor mi však účet neodblokoval. Když jsem mu vysvětlila mou situaci, že mi díky zablokovanému účtu vzniká dluh v bance a žádala ho o radu, co mám v takovéto situaci dělat, řekl mi, že sám neví. Pěkné, hlavně že mi zablokoval účet, na kterém nic není a vznikají mi tak další dluhy v bance. Prosím Vás tedy o radu, jak se mám v takovéto situaci zachovat, popřípadě na koho se mám obrátit. Předem děkuji za Vaši odpověď. Mariana

ODPOVĚĎ:
Jedinou možností je zkusit se domluvit s exekutorem na doplacení dlužných splátek a opětovného nastavení splátkového kalendáře (pokud již není exekuce prováděna jiným způsobem, protože po neplnění splátkového kalendáře již exekutor nemusí přistupovat na další dohody).
Porušila jste podmínky dohody s exekutorem, následky jsou očekávatelné.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.