Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Přítel prohrál soudní spor a na základě toho měl zaplatit částku 15 tis. Kč. Upozorňuji, že na rozsudku není datum, do kdy má tuto částku uhradit. Bydlí u mě, v mém domě, v řádném nájmu. Strana, která soudní spor vyhrála, využila služeb exekutora. Ten bez toho, aby doručil jakýkoliv příkaz nebo rozkaz, vnikl na můj pozemek, procházel se po zahradě kdy nikdo nebyl doma a navíc si začal dům fotografovat. Prosím o radu, zda má na toto právo, příp. čeho se obávat. Děkuji a s pozdravem, Veronika


ODPOVĚĎ:
Exekutor není všemocný - takže doporučuji podat stížnost na Exekutorskou komoru za jeho nestandartní a protizákonné praktiky.
Bez exekučního příkazu totiž nemá právo vstoupit na Váš pozemek. Doporučila bych Exekutorskou komoru spravit i o tom, že pokud bude dál exekutor pokračovat tímto způsobem, jste na něj schopná podat žalobu na ochranu osobnosti  z důvodu narušení soukromí.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.