Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dcera má trvalé bydliště u nás. Je jí 21 let, našla si přítele a ten ji přesvědčuje, aby si vzala půjčku. Potřebuje peníze, sám už půjčku má a jemu ji nedají. Ona je ve výpovědní lhůtě, takže v žádné bance neuspěli. Bojíme se o její zadlužení u pochybných existencí. Je nějaká možnost rodičů bránit svůj majetek, pokud by nesplácela, před exekucí.

Dcera je dospělá, adoptovaná a neslyší o nebezpečí, které to pro nás znamená. Začíná být bezohledná, dost často se ztrácí peníze a je z ní člověk, kterého nepoznáváme. Její chování vůči nám se zhoršuje. Peníze a cenné věci musíme schovávat. Vyhrožuje, že si vezme půjčky, když nebude mít peníze. Ty ovšem nemá jak splácet. Hrozila by exekuce. Děkuji, Aloisie.

ODPOVĚĎ:
Jako rodiče neodpovídáte za žádný dluh své zletilé dcery. Existuje riziko, že pokud se dcera zadluží, může Vás exekutor navštívit s ohledem na její trvalé bydliště a zjišťovat, zda dcera u vás nemá své věci. Nemůže Vám ale zabavit vaše věci ani vaši nemovitost. S ohledem na zletilost dcery nemáte žádné možnosti, jak zamezit zadlužování dcery, na druhou stranu nejste za její dluhy odpovědní a nikdo je po vás vymáhat nemůže, takže vás dluhy dcery fakticky nemusí vůbec zajímat.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Odpovědnost rodičů za dluhy syna, dcery, potomka a hrozba exekuce exekutorem v bytě, domě, nemovitosti rodičů
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.