Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dobrý den, mám takový problém. Před dvěma měsíci jsem si zažádal o osobní bankrot a nedávno mi ho schválili a ještě mne čeká soud s věřiteli přístí měsíc. Před 14 dny jsem dostal výpověd pro nadbytečnost s odstupným platem. Bojím se že se dostanu do konkurzu. Mám dvě děti, 1 je nevlastní a s přítelkyní nejsme svoji. Tak se chci zeptat, jak se vyvarovat konkurzu. A může soud počkat než si zase najdu práci? A může mi teď vzít odstupné před soudním řízením. Musím totiž také vrátit dluh rodičům a lidem co mi půjčili peníze. Děkuji, Karel


ODPOVĚĎ:
Pokud Vám již schválili osobní bankrot, tak jste chráněn před exekutory. Všechny další záležitosti včetně nenadálých příjmů bude řešit insolvenční správce. Toho Vám soud určil v rozhodnutí, ve kterém Vám schválil osobní bankrot. Všichni Vaši věřitelé, pokud chtějí peníze zpět, se musí přihlásit v rámci insolvenčního řízení. Jinak již nebude ve Vašem případě možné splácet Vaše dluhy. To se týká i Vašich rodičů a přátel. Jinak si budou muset počkat, až splatíte dluhy přihlášeným věřitelům.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.