Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můj dluh u pojišťovny došel tak daleko, že jej převzal k vymáhání exekutorský úřad v Praze. Původně došel dopis od soudu, že nesmím nakládat se svým majetkem a asi po čtvrt roce mi přišel od ex. úřadu exekuční příkaz na plat a poté i exekuční příkaz na majetek (ve výši 25tis.). Zaměstnavatel mi už druhý měsíc sráží ze mzdy exekuci, ale i tak mi přišla výhružná sms od exekutorského úřadu, že mám obratem vložit na účet peníze a v případě že tak neučiním dojde k okamžitému odvozu mého majetku a dalším krokům a dluh naroste o další náklady. S exekutorským úřadem Praha východ jsem se již dříve pokoušela telefonicky i e-mailem spojit bohužel mi vůbec neodpovídali. Po této SMS se mi podařilo spojit s pánem který mi dost arogantním způsobem oznámil že počkají maximálně měsíc a jak nepošlu peníze tak přijedou ke mě domů. Je toto jednání správné když už mi zaměstnavatel sráží exekuci z platu? Podotýkám je jde o jednu exekuci. Jsem zoufalá, peníze samozřejmě nemám, nikdo mi nepůjčí a když mi sráží z platu tak nemám na to to zaplatit ještě jednou. Děkuji mockrát za vaši radu! Lucie


ODPOVĚĎ:
Jednání exekutorského úřadu je v souladu s právními předpisy. Pokud nemáte dostatečný příjem na to, abyste splácela své dluhy z těchto příjmů, může být na Váš majetek uvalena exekuce. Což znamená, že exekutor přijde k Vám domů a označí věci, které se později prodají v dražbě. Na toto má právo. Podotýkám, že označí všechny movité věci, které se budou nacházet v místě Vašeho bydliště, proto, pokud tam jsou věci někoho jiného (např. přítele nebo jiných příbuzných), mějte u sebe doklady o tom, že nejsou Vaše, jinak budou také zabaveny.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.