Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem majitelkou nemovitisti kde se mnou bydlí oba dva synové 24 let a 21 let také tam mám věcné břemeno - mé rodiče. Starší syn nemá zájem pracovat ani přispívat na domácnost, já za něho platím veškeré dluhy, které vyplavaly na povrch nevím co vyplave dále. Mám obavy, že já i moji rodiče přijdeme o střechu nad hlavou. Dokonce už došlo i ke krádeži peněz. Poraďte mi prosím jak se zajistit, abych o vše nepřišla. Zdenka


ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě první odhlašte synům trvalé bydliště, pokud ho mají ve Vašem domě.  Můžete tak učinit na obci, kde matrika je ohlašovnou. Výpisem z katastru nemovitostí prokážete své právo k domu. Prohlašte, že Vaši synové u Vás již nebydlí a nemají u Vás ani nájem. Poté bude pro případného exekutora těžší dostat se k Vašim věcem. Pokud koupíte něco cenného, schovávejte si všechny účtenky, abyste mohla případně dokázat, že jste danou věc koupila Vy.

Pokud se týká chování Vašich synů vůči Vám a případné krádeže, domnívám se, že byste si nepřála jejich trestní stíhání. Je pouze na Vás zvážit, zda i pro ně nebude lepší, aby se již sami postavili na vlastní nohy a začali žít někde jinde. V takové situaci můžete podat žalobu na vyklizení k soudu, pokud se s nimi nebude možné domluvit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.