Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Od exekutorského úřadu mi přišla „Výzva ke splnění vymáhané povinnosti“. Na výzvě bylo jasně psané, že pokud uhradím „výzvu“ do 15-ti dnů, bude mi snížena odměna exekutora a náhrada hotových výdajů. Budu tedy platit 9.056 Kč z původních 13.256 Kč. Částku jsem zaplatila ihned v den, kdy mi byla výzva doručena, tedy 28.5.

2.7. jsem si volala na exekutorský úřad a ptala se, kdy mi pošlou papíry o ukončení exekučního řízení. Asistentka mi řekla, že v systému ještě není zapsáno, že jsem to uhradila do 15-ti dnů, tudíž ještě tu „odpuštěnou částku – 4.200,- “ dlužím. 31.7. jsem však volala opět a dozvěděla se od právního asistenta, že systém špatně vygeneroval částku, s nepochopením pro mě i „větu o odpuštění náhrady“ – ale s vysvětlením, že se to stává a že ještě dlužím 2.100,-, že se měla pouze snížit náhrada exekutora. Je vůbec možné, že pošlou povinnému výzvu k zaplacení, po 2 měsících zjistí, že se jim něco špatně vytisklo z počítače a tak posílají novou výzvu a chtějí další peníze? Mohu se proti tomu nějak bránit? Děkuji, Mirka

ODPOVĚĎ:
Bohužel chybám lidského faktoru, případně technických zařízení se nevyhne ani kancelář exekutora. Rozhodné je znění zákona a souvisejících právních předpisů, dle kterých se při zaplacení do 15 dnů opravdu snižuje pouze odměna exekutora.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.