Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Koupil jsem v dražbě finančního úřadu auto, u kterého nefungoval startér a byl uveden jiný rok výroby než byla skutečnost. Chtěl jsem ho vrátit, ale neuspěl jsem. Soud to smetl kvůli tomu, že finanční úřad není žalovatelný. Kraj to potvrdil.

Nejvyšší soud to zrušil s tím, že je finanční úřad žalovatelný a že by se mohlo jednat o bezdůvodné obohacení, pokud mě uvedli v omyl a vytěžili z dražby více než měli. Kraj to opět zamítl a nezkoumal okolnosti dražby. Jak mám dále postupovat? Auto stojí na ulici a město ho chce nechat odtáhnout. Děkuji, Daniel

ODPOVĚĎ:
Pokud krajský soud po zrušení svého původního rozsudku Nejvyšším soudem rozhodl opět ve Váš neprospěch, nezbývá Vám, než znovu podat dovolání k Nejvyššímu soudu. Jelikož z Vašeho dotazu nevyplývá příliš podrobností o skutkovém stavu a argumentaci jednotlivých instancí, lze Vám pouze doporučit poradit se s advokátem, kterým jste byl v řízení před Nejvyšším soudem zastoupen.
Co se týče místa, kde auto aktuálně stojí, je nutné si uvědomit, že dražebním příklepem jste se stal (bez ohledu na pozdější nespokojenost se skutečným stavem auta) jeho vlastníkem. Lze Vám proto pouze doporučit přeparkovat auto na místo, kde mu nebude hrozit odtah Městskou policií.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.