Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Přes portál nabízející studentské bydlení (uniplaces) jsem si v Itálii pronajala byt v rámci svého Erasmus pobytu. Po skončení ubytování mi však nebyla vrácena kauce v hodnotě 500 E. Výše kauce byla stanovena portálem a podmínkou k započnutí pronájmu, placená majiteli na ruku, doklad o zaplacení nemám. Majitel slíbil odeslání peněz na účet, tomu se tak ale nestalo. Mám veškerou naši konverzaci, která dokládá výši kauce a údajný pokus majitele o odeslání kauce platebním příkazem, který však zadal špatně, takže peníze nikdy nepřišly.

Majitel občas komunikuje, kde přiznává, že mi kauci dluží (od 31.1.2019), ale nic se neděje. Doložitelné konverzace jsou v italštině. Jakou mám možnost prosím z majitele peníze vymoci? Jak mám postupovat? Děkuji, Zita.

 

ODPOVĚĎ:
V tomto případě je nejvhodnější se obrátit na advokáta v Itálii, kde daný problém vznikl. Je možné, že i v ČR by se našla advokátní kancelář, která se zaměřuje na italské platné právo a hlavně - ovládá italštinu.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Vymáhání jistoty nájmu po pronajímateli v Itálii - postup, návod
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.