Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Podala jsem návrh na dodatečné dědické řízení kvůli nově objevenému stavebnímu spoření po zemřelém. Dědici jsou jen já a má sestra, tou dobou žijící v Austrálii. K původnímu a ukončenému dědickému řízení jsem dodala plnou moc, že mohu sestru zastupovat. Což je jasné i z usnesení o původním dědictví, tedy, že jsem zastupovala v tomto sestru. Notářka k dodatečnému dědickému řízení přesto chce novou plnou moc. Tu těžko obstarám, jelikož sestra žije v Austrálii a argumentuji původním usnesením a původní plnou mocí. Má notářka právo po mě požadovat novou plnou moc? Děkuji, Hanka

ODPOVĚĎ:
Důležitý je text plné moci, nicméně obecně se má v procesních věcech za to, že plná moc zanikne pravomocným ukončením případu. K čemuž došlo ukončením původního dědického řízení. Z uvedeného vyplývá, že notářka je oprávněna požadovat novou plnou moc pro nově zahájené řízení.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Je potřeba nová plná moc u dodatečného dědického řízení z důvodu objevení majetku neprojednaného v prvním dědickém řízení?
  • Dědic žijící v zahraničí (Austrálie) a znovuotevření dědického řízení - je nutná nová plná moc na doprojednání majetku zemřelého zůstavitele?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.