Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla bych požádat o radu týkající se nově objeveného majetku/dědictví, který nebyl zahrnutý v dědickém řízení v roce 2000. Osoba, která dědila, žila ve společné domácnosti se zemřelým, ale už rovněž po smrti. V tuto chvíli by byli jedinými „přímými“ dědici dva bratranci, ale jestli dobře chápu, tak oni nespadají do právní úpravy platné v době úmrtí zůstavitele, což byl rok 2000.

S největší pravděpodobností připadne tento nalezený majetek státu, protože nová třída – 6. třída, kdy dědí sestřenice a bratranci vešla v platnost až v roce 2014. Pokud by tomu tak bylo asi nemá žádný smysl požádat o dodatečné projednání dědictví, protože okruh dědiců se oproti původnímu asi nemění. Prosím o radu, jestli můj úsudek je správný, nebo se mýlím. Děkuji moc předem za vaši radu. Děkuji, Ivona.

ODPOVĚĎ:
Ano, Váš úsudek je správný a v daném případě nemá cenu podávat návrh na dodatečné projednání dědictví.
Majetek by připadl státu jako odúmrť.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Neprojednaný majetek v dědictví a dědění státem jako odúmrť, dědické řízení před rokem 2014 a neexistence 6. dědické skupiny
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.