Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Můj tatínek zemřel v květnu 2007, dědictví bylo vyřízeno, ale bohužel se do dědictví zapomněli uvést 2 přívěsné vozíky. Jsou tedy stále psané na mého tatínka a mamka za ně platí povinné ručení. Chtěla by přívěsy odhlásit z registrace (jsou nepoužitelné), ale nejde to, protože nejsou psané na ní. Co se s tím dá dělat?

Otevřít znovu dědické řízení a uvést ty 2 přívěsy, aby bylo možné je přepsat na mamku? A musíme ke stejnému notáři, který vyřizoval dědictví? Děkuji moc za odpověď, Štěpánka.

ODPOVĚĎ:
Musíte k soudu, v jehož obvodu měl tatínek před úmrtím bydliště a tam podat návrh na dodatečné projednání dědictví. Soud pověří notáře, toho, který vyřizoval dědické řízení, aby dodatečné projednání vyřídil. Je to v podstatě formalita, notář Vás pozve na jednání a vydá rozhodnutí. S rozhodnutím pak půjdete nechat přepsat vozíky na dědice, který s nimi může následně jakkoliv nakládat.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Přívěsný vozík psaný na zemřelého, zesnulého - jak vyřadit vozík z registru vozidel ČR?
  • Dodatečné projednání dědictví na vozidlo (přívěsný vozík)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.