Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

1958 emigroval můj otec do Německa, kde žil až do konce svého života tj. do 9.5.2016. Po 1989 občas navštívil svoji matku v České republice, které se svěřil, že má v Německu nemovitost a další nemovitost bude kupovat na Slovensku. Jeho matka resp. moje babička mi to poté před svou smrtí sdělila.

V červnu 2017 přišel z Německa úmrtní list otce, a protože v České republice neměl žádný majetek, bylo v listopadu 2017 dědické řízení ukončeno. Můžete mi prosím poradit, jak mám oficiálně začít, abych dohledal majetek v Německu a na Slovensku? Děkuji Štěpán

ODPOVĚĎ:
Předchozí právní úprava neumožňovala, aby nemovité věci, resp. majetek nacházející se v zahraničí, byly řešeny v rámci dědického řízení v České republice. V tuto chvíli se již dědictví jako celek řeší v rámci jedné země. Pokud máte tedy informace, že Váš otec měl majetek v zahraničí, informujte o tom neprodleně notáře, ten dědické řízení znovu zahájí, resp. jej doprojedná.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Dohledání zahraničního majetku zemřelého zůstavitele - pro dědické řízení
  • Dohledání zahraničních nemovitostí zemřelého, zesnulého - pro dědické řízení
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.