Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (2 hlasů)

Chtěla bych poradit ohledně závěti. S manželem vlastníme každý jednu polovinu nemovitosti. Chtěli bychom napsat vlastní rukou závěť. Zda-li je to možné a bude to platné. Každý jí napíše svou vlastní rukou.

Já níže podepsaná. R. Č...Bytem...pořizuji po zralém úsudku závěť a odkazuji svůj díl své dceři. R. Č, bytem.... poté zde vypsáno co vše vlastním a odkazuji (dům, pozemek, atd.) Prohlašuji, že se jedná o mou poslední vůli. V případě, že by má dcera z jakéhokoli důvodu nemohla dědit, ustanovuji náhradní dědící vnučku., RČ..., bytem.
Může to být takhle? Bude to platné? Moc děkuji za odpověď. Děkuji Olina.

ODPOVĚĎ:
Ano, takto sepsaná závěť bude platná, nezapomeňte ji podepsat. Doporučuji však závěť uložit u notáře, resp. v cetrálním registru závětí ČR
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dedictvi.html#uschovani-zaveti-proti-ztrate-a-likvidaci-centralni-registr-zaveti-CR, čímž budou v dědickém řízení odstraněný jakékoliv pochybnosti, že jde skutečně o Vaši poslední vůli.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Kam schovat závěť, aby se neztratila
  • Je vlastní rukou napsaná závěť platná?
  • Platnost poslední vůle, testamentu napsaného vlastní rukou
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.