Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chci se zeptat, zda je potřeba ještě sepsat závěť k odkázání družstevního podílu k družstevnímu bytu. Babička na mně v roce 2007 přepsala členská práva k družstevnímu bytu. Chci se zeptat, zda je potřeba ještě sepsat dodatečně závěť k odkázání družstevního podílu k družstevnímu bytu? Má na byt právo ještě otec (syn) mé babičky?

Jde o to, že má babička si přeje, aby po její smrti družstevní byt patřil vnučce (mi), která se o ni stará. Děkuji, Bedřiška

ODPOVĚĎ:
Pokud na Vás babička převedla členská práva k bytu, tak jste členem družstva již Vy a není třeba nic v závěti odkazovat. Babičce již členský podíl nenáleží, takže s ním nemůže nijak manipulovat a Váš otec z titulu dědění nemá na podíl právo, jelikož podíl není babičky, ale Váš, a to na základě převedení členských práv v roce 2007.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Musí se napsat závěť o zdědění družstevního bytu na obdarovaného, pokud budoucí zůstavitel převedl členská práva za života?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.