Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jak řešit sousedský spor, případně kde se obrátit, ohledně sousedova parkování na našem soukromém pozemku (není oplocen), stavby bez povolení (na jeho pozemku), pěstování a prodej marihuany, vypouštění drůbeže na okolní soukromé pozemky, černá skládka, napadení jeho psem.

Veškerá domluva byla marná a za 9 let to je již neúnosné a vše nyní vyvrcholilo již zmíněným napadením psa, který se volně pohybuje. Jelikož má známé na policii i obecním úřadě nevíme kde se máme obrátit, aby se tím konečně někdo začal zabývat. Děkuji, Vladan.

ODPOVĚĎ:
Ve věci parkování jej můžete vyzvat, aby se zdržel neoprávněných zásahů do Vašeho vlastnického práva, obdobně také v případě slepic.
Stavbu bez povolení řeší stavební úřad, obraťte se tedy na něj. Příslušný je stavební úřad podle umístění dané nemovitosti.
Na policii se můžete obrátit ve věci pěstování marihuany (můžete se obrátit na kteroukoliv pobočku policie v ČR), neoprávněné skládky řeší obecní úřad obce, na jejímž území se skládka nachází, pokud by obecní úřad záležitost neřešil, můžete se obrátit na Českou inspekci životního prostředí.
Můžete se nechat zastoupit advokátem, v některém nebo ve všech krocích uvedených výše, kontakt naleznete zde: www.advokatikomora.cz.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Pěstování marihuany, napadení psem, pěstování marihuany sousedem - kam si stěžovat?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.